WERKWIJZE

Als je kiest voor een sieraad van Cclose dan kies je voor iets heel persoonlijks. In ons kantoor hebben we verschillende showmodellen van de sieraden en brochures waarin we nog veel meer mogelijkheden kunnen laten zien. We werken voornamelijk met de merken See You Gedenksieraden, Impona en Royolz. Maar we hebben ook onze eigen sieraden die we zelf graveren en onze eigen lijn Cclose2me, waarmee je zelf je ring, armbandje of ketting kunt samenstellen.

Als je een keuze hebt kunnen maken dan gaan wij voor je aan de slag! Afhankelijk van wat je hebt gekozen zal het ongeveer 1 tot 6 weken duren voordat het sieraad klaar is en maken we weer een afspraak om het op te halen.

As

Als je een assieraad wilt dan hoef je bij de eerste afspraak nog geen as mee te brengen. Als het sieraad klaar is, maken we weer een afspraak om de as in het sieraad te gaan verwerken, dus dan neem je wat as mee in een goed afgesloten bakje of zakje. In een assieraad gaat een klein beetje as. Een theelepeltje per sieraad is voldoende.

In de meeste gevallen verwerken wij de as in het sieraad waar de nabestaanden bij zijn. Indien de keuze is gevallen op een sieraad waarbij de as in een gesloten askamer verwerkt wordt is dit helaas niet mogelijk, aangezien dit dan al door de goudsmid verwerkt wordt bij het maken van het sieraad. (In het filmpje kun je een voorbeeld zien van sieraden waarbij as in hars verwerkt wordt.)

Graveren

Als je voor de eerste afspraak al weet dat je een vingerafdruk sieraad wilt dan mag je de vingerafdrukken alvast meenemen (voor tips zie ‘Vingerafdruk nemen’).
Ook andere afbeeldingen of (handgeschreven) teksten die je zou willen laten graveren mag je bij de eerste afspraak al meenemen.